Functioneel trainen

Bij functioneel trainen worden alle spiergroepen aan het werk gezet om het lichaam een bepaalde beweging te laten maken.  In het dagelijks leven, bijvoorbeeld tijdens werk, sport, bewegen in en rondom huis, moet je lichaam functioneel (goed) kunnen bewegen. Door alleen maar statische oefeningen aan vaste apparaten te doen, wordt het lichaam te eenzijdig belast.

De grote spiergroepen gaan de functie van de kleine overnemen waardoor er een disbalans ontstaat. Hierdoor kunnen allerlei lichamelijke klachten ontstaan.

Fuctioneel trainen is een en systeem dat krachttraining combineert met coördinatie, balans en uithoudingsvermogen. Het is een training met een hoge intensiteit die snel resultaten oplevert. Tijdens de work-out activeer je heel spieren tegelijk en ligt daardoor het energieverbruik heel hoog!

Het functioneel trainen blijft zeer uitdagend en motiverend. Natuurlijk wordt de training volledig aangepast aan de lichamelijke belastbaarheid. Grote spiergroepen overrulen niet de kleine en door de verschillende bewegingsvormen krijgt je lichaam een betere coördinatie.

Resultaat: een krachtig, fit en goed belastbaar lichaam.